19 Ocak 2008 Cumartesi

KURABİYELER



LORLU KURABİYE

malzemeler:

2 yumurta
1 bardak şeker
50 gr. yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr. tatlı lor
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı dolusu un


yapılışı:

yumurta,şeker elle iyice çırpılır.margarin,sıvı yağ ve lor krema haline gelinceye kadar birbirine yedirilir.önce un sonra kabartma tozu ilave edilerek hamur yapılır.2 ceviz büyüklüğünde hamur elde yuvarlanır.toz şekere batırılarak tepsiye dizilir.175 derecede 20 dakika pişirilir.


AFİYET OLSUN....









MISIR GEVREKLİ KURABİYE



Malzemeler:


  1. 2 yumurta ( birinin akını ayır)

  2. 1 çay bardağı şeker

  3. 1 çay bardağı sıvı yağ

  4. 125 gram yumuşak margarin

  5. 1 çay bardağı damla çikolata

  6. 1 çay bardağı ceviz

  7. 1 çay bardağı kuru üzüm

  8. 1 su bardağı beyaz un

  9. 2 su bardağı kepekli un

  10. 1 kabartma tozu

  11. 1 vanilya

  12. üzeri için sade mısır gevreği
Yapılışı:

Önce şeker margarin sıvı yağ ve yumurtayı elinizle karıştırın.Diğer bütün malzemeleri ilave edip hamur haline getirin.Cevizden büyük parçalar koparıp top şekli verin önce yumurta akına sonra mısır gevreğine iyice bastırarak yapıştırın.Tepsiye dizin.175 derecede 20-25 dk pişirin.

AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok: