20 Ocak 2008 Pazar

KEKLER


CHEESE CAKE

Malzemeler:

2 paket burçak bisküi
50 gr erimiş margarin
3 yumurta
1,5 bardak şeker
1/2 kg tatlı lor
1 bardak süt
250 gr süzme yoğurt
1 kaşık un
1 vanilya

Üzeri için:

2,5 su bardağı vişne suyu
250 gr vişne
1 paket tart jöle
Yapılışı:

2 paket bisküi ve 50 gr erimiş margarini mutfak robotunda birbirine karıştırın.Oluşan unlu malzemeyi kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yerleştirin.Aynı kabın içinde yumurta veşekeri çırpın,üzerine lor.süt, yoğurt,un vevanilya katıp koyu krema haline getirin.Bu malzemeyi de bisküi hamurunun üzerine yavaşça dökün.180 derece ısıda 50 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin. kalıbı salladığınızda ortası titriyorsa olmuştur.Tamamen soğuyunca üzerine meyve suyu ve tart jöle ile pişirdiğiniz sosu dökün,vişneleri yavaşça yerleştirin.En az 1 gün bekletin,servis edin.
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tiramisu tarifi de verebilir misiniz acaba?