HAVUÇLU TATLI
Malzemeler:
Üzeri için:
Yapılışı:
Rendelenmiş havuçların üzerine şeker serperek kendi suyuyla kısık ateşte pişirin. Soğuyunca bisküvileri kırarak ve ceviz ilave edip iyice karıştırın.Borcama yayın.Üzeri için süt un ve şekeri karıştırarak pişirin.Soğuyunca toz krem şantiyi pişen muhallebinin içine ilave edip mikserla karıştırın.Havuçları üzerine dökün.Bol hindistancevizi ile süsleyin
- Yarım kg iri rendelenmiş havuç
- Bir su bardağı şeker
- 10-12 petibör bisküvi
- Yarım bardak ceviz
Üzeri için:
- Yarım litre süt
- Yarım bardak un
- Yarım bardak şeker
- Yarım paket toz krem şanti
Yapılışı:
Rendelenmiş havuçların üzerine şeker serperek kendi suyuyla kısık ateşte pişirin. Soğuyunca bisküvileri kırarak ve ceviz ilave edip iyice karıştırın.Borcama yayın.Üzeri için süt un ve şekeri karıştırarak pişirin.Soğuyunca toz krem şantiyi pişen muhallebinin içine ilave edip mikserla karıştırın.Havuçları üzerine dökün.Bol hindistancevizi ile süsleyin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder