21 Ocak 2008 Pazartesi

ET YEMEKLERİ



İZMİR KÖFTE


1/2 kg dana kıyma

1 kuru soğan

1/2 demet maydanoz

2-3 dilim ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek

tuz, karabiber

3-4 iri patates

2 iri domates

kızartmak için sıvıyağ

1 tatlı kaşığı domates salçası


YAPILIŞI:


Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve ekmek güzelce yoğurulur.Cevizden iri parçalar koparılıp elde şekil verilir(parmak şekli).Patatesler soyulup yıkanır ve elma dilimi kesilir,önce köfteler sonra patatesler kızgın yağda kızartılır.Orta boy bir pilav tenceresinin içinde az sıvıyağ verendelenmiş domatesler salça hepsi kavrulur.1,5 su bardağı su koyulur ve kaynayınca önce köfteler konup 5 dk kaynatılır,üzerine kızarmış patateslerdizilir.Tencerenin kapağı ile beraber ocakta kapatılır,dinlendirilir.


AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: