24 Ocak 2008 Perşembe

KÖFTELER


BULGUR KÖFTESİ:


MALZEMELER:


2 su bardağı ince bulgur

1 yumurta

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı un

tuz ,karabiber

biraz ılık su

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağ

1/2 kg yoğurt

2 diş sarmısak


YAPILIŞI:


Bulgur ve irmik ılık su ile ıslatılır.kabarınca üzerine yumurta,un,tuz vekarabiber katılarak elle yoğurulur. Oluşan hamurdan küçük küçük fındık taneleri yuvarlayın,ortalarına hafifçe bastırın.Tüm yaptığınız hamurları tuzlu kaynar suda haşlayın.Kevgirle suyun içinden çıkarıp tabağa alın. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonratereyağda kızartılmış salçayı dökün.


AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok: