6 Şubat 2009 Cuma



ÇARŞAF BÖREĞİ;
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI TOZMAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI SU
ALDIĞINCA UN
YAPILIŞI;
TÜM MALZEMELER İLE HAMUR YOĞURULUR.BU HAMURDAN BEZELER HAZIRLANIR.HER BİR BEZE AÇILIP TABAKBÜYÜKLÜĞÜNE GETİRİLİR.ÜZERİNE 3-4 KAŞIK SIVIYAĞ GEZDİRİLİR.TÜM BEZELER BİTİNCE İLK AÇILAN HAMURDAN BAŞLANIP YUFKA ELLE ÇEKİŞTİRİLİP BÜYÜTÜLÜR.İÇ MALZEME SERPİLİP RULO YAPILIR.FIRIN TEPSİSİNE İSTENEN ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE SADECE SIVIYAĞ SÜRÜLÜP PİŞİRİLİR.(200 DERECE)

Hiç yorum yok: